Trädgårdarna öppnar sina portar i juni

Anmälningstiden till årets Öppna Trädgårdar pågår

 

I maj händer det mycket i trädgårdarna. Nu är det dags att slita sig från odlingarna en stund och anmäla sig till årets Öppna trädgårdar som ordnas 20 juni. Anmälningstiden pågår till 24 maj.

Öppna Trädgårdar ordnas för tionde gången och det firas med möjligheten att besöka intressanta och personliga trädgårdar runt om i Finland. Ett gemensamt europeiskt tema för dagen är: Vi lär oss tillsammans i trädgården. På temadagen är trädgårdarna öppna från kl. 12 till kl. 17. Man kan bekanta sig med deltagarna på förhand på sidan www.oppnatradgardar.fi . På samma sida kan vem som helst anmäla sin egen trädgård genom att skapa en egen profil.

Delta hemifrån

På allmänhetens begäran ordnas också Öppna Trädgårdar i hemsoffan, en version där det är möjligt att visa upp sin trädgård i en knappt 10 minuter lång video på Youtube. Videon kommer att finnas kvar under hela juli. Videopresentationen sänds via WeTransfer-tjänsten till niina.oinonen@puutarhaliitto.fi , senast 1.6.

Öppna Trädgårdar arrangeras av Puutarhaliitto – Trädgårdsförbundet ry och Svenska Trädgårdsförbundet rf. Samarbetspartners är Nikolai och Ljudmila Borisoffs trädgårdsfond, Maiju och Yrjö Rikalas fond samt Kotipuutarhalehti och Kekkilä BVB. Evenemanget ordnas i samarbete med det europeiska Rendez vous aux Jardins-nätverket.

Kuva 1. Bakom porten till trädgården väntar nya intressanta upplevelser söndagen 20.6 kl.12-17.

 

Mer information:

www.avoimetpuutarhat.fi ja www.oppnatradgardar.fi 

evenemangsansvarig Timo Taulavuori Puutarhaliitto ry,

 timo.taulavuori@puutarhaliitto.fi p. 040 745 3005

evenemangskoordinator Sanne Wikström, Svenska trädgårdsförbundet rf,

sanne.wikstrom@tradgard.fi tel. 045 665 4956