Avoimet puutarhat avautuvat 1.7.2018

Heinäkuun ensimmäisenä sunnuntaina vietetään koko maassa Avoimet puutarhat -tapahtumaa klo 12–17. Päivän teema on Puutarha ei ole koskaan valmis, mutta aina kokeilemisen arvoinen. Tällöin pääsee vierailemaan lukuisissa yksityisissä ja julkisissa puutarhoissa, jotka avaavat porttinsa yleisölle. Kohteita on avoinna ympäri Suomen. Puutarhoissa pääsee tutustumaan erilaisiin kasveihin, vaihtamaan puutarhatietoutta isäntäväen kanssa, useissa kohteissa voi myös kahvitella tai ostaa itse kasvatettuja taimia.

Mukana yli 500 kohdetta

Tänä vuonna Avoimet puutarhat -tapahtumaan on ilmoittautunut yli 500 puutarhaa. Uusia tutustumiskohteita on runsaasti, mistä on iloa erityisesti niille vierailijoille, jotka ovat kiertäneet ahkerasti avoimia puutarhoja aiempina vuosina. Lisäksi mukana on 20 ryhmä- tai siirtolapuutarhaa.

Mieti reittiä etukäteen

Kohteisiin pääsee tutustumaan helpoiten etukäteen osoitteessa www.avoimetpuutarhat.fi. Sivustolla on kuvaus kustakin puutarhasta, joten itselle mieluisan vierailukohteen valitseminen ja reitin suunnittelu on helppoa. Kokemuksia tapahtumasta voi tallentaa intagrammiin #avoimetpuutarhat.

Vierailukohde myös kesävieraille

Nettisivustolla on erikseen mainittu, mikäli kohteessa pääsee liikkumaan esteettömästi, tai jos lemmikit ovat tervetulleita vieraita. Lisäksi sivustolla kerrotaan, millä kielillä isäntäväki pystyy viihdyttämään vierailijoita ja jakamaan tietoa puutarhastaan. Avoimet puutarhat -tapahtuma on oivallinen vierailukohde myös ulkomaisille kesävieraille.

–         Olemme olleet viisi kertaa nyt mukana ja uskokaa meillä käy kaikkein ihanimmat ihmiset, jotka uhraavat kiireisestä ajastaan meillä oloon parikin tuntia helposti. Olen liikuttunut ja onnessani, mainitsee yksi viime vuonna Avoimet puutarhat -tapahtumaan osallistuneista ja jälkikäteen palautetta antaneista.

 

Avoimet puutarhat -tapahtuman järjestävät Puutarhaliitto ry yhteistyössä Kotipuutarha-lehden ja Svenska Trädgårdsförbundet rf:n kanssa. Tapahtuman mahdollistavat lisäksi Iho-, allergia- ja astmaliitto, Fiskars Oyj sekä Nikolai ja Ljudmila Borisoffin ja Yrjö ja Maiju Rikalan puutarhasäätiöt.

Kuva: Kasvit kaipaavat kastelua kuivan alkukesän jäljiltä. Tapahtumassa on mukana Fiskars kastelutarvikkeineen.

Lisätietoja:

tapahtumakoordinaattori Heidi Wirtanen, Svenska Trädgårdsförbundet rf avoimetpuutarhat@puutarhaliitto.fi, puh. 045 665 4956

toimitusjohtaja Timo Taulavuori, Puutarhaliitto ry, timo.taulavuori@puutarhaliitto.fi, puh. 040 745 3005.

www.avoimetpuutarhat.fi  www.oppnatradgardar.fi