Avoimet Puutarhat-tapahtuman ilmoittautumisaikaa jatketaan

 

Avoimet Puutarhat -tapahtuman Ilmoittautumisaikaa on jatkettu 30. 5. 2024 asti myöhäisen kevään vuoksi. Tapahtumassa mukana olevat puutarhat avautuvat vieraille sunnuntaina 16. 6. 2024.  Kesäinen tapahtuma on Suomen suosituin yleisötapahtuma. Yhden päivän aika valtakunnallinen tapahtuma on kerännyt yli 90 000 puutarhavierailua.

Tapahtumapäivän aikana puutarhaharrastajat tapaavat toisiaan, ihastelevat puutarhoja ja niiden kasveja sekä vaihtavat ideoita ja ajatuksia puutarhanhoidosta. Tapahtuman palaute niin siihen osallistuvilta kuin puutarhoissa vierailevilta on ollut hyvin positiivista.  Tänä vuonna ajankohta on sen 13-vuotisen historiansa aikana aikaisin. Poikkeuksellisen myöhäisen kevään vuoksi kotipuutarhurit ovat toivoneet, että tapahtuman ilmoittautumisaikaa voitaisiin pidentää. Näin puutarhan keväthuoltoon, oman Avoimet puutarhat -profiilin päivittämiseen ja kuvien lataamiseen jää enemmän aikaa 30. 5. asti.

Puutarha herättää aistisi

Tämän vuoden tapahtuman kansainvälisenä teemana on Puutarha herättää aistisi. Teeman avulla herätellään aisteja puutarhojen virikkeiden avulla.  Järjestäjät kannustavat suunnittelemaan kävijöille rasteja, joissa tunnistetaan puutarhan värejä, tunnustellaan maaperää, tuoksutellaan ja maistellaan kasviksia samalla kun kuulostellaan erilaisia luonnon ääniä. Aistien avulla voidaan samalla hoitaa oman mielen ja kehon hyvinvointia.

Jo ennen tapahtumaa avataan kilpailu, jossa jaetaan Instagramissa kuvia puutarhoista #avoimetpuutarhat2024 tai #avoimetpuutarhat. Kilpailun järjestää Kekkilä @kekkilagarden-merkinnöillä 1.6.-23.6.2024 välisenä aikana. Jakamalla kuvia osallistut arvontaan, jossa kaikkien osallistujien kesken arvotaan pääpalkintona lava Puutarhamultaa.

Oma profiili sivustolle

Oman pihan ilmoittaminen mukaan tapahtumaan onnistuu www.avoimetpuutarhat.fi -sivujen kautta. Avoimet Puutarhat -sivuilta löytyy myös lisätietoa ja tapahtuman materiaalia. Teemapäivänä 16. kesäkuuta puutarhat ovat avoinna klo 12 – 17.

Tapahtuman järjestää Puutarhaliitto ry yhteistyökumppaneinaan. Svenska Trädgårdsförbundet rf, Maiju ja Yrjö Rikalan sekä Ljudmila ja Nikolai Borisoffin puutarhasäätiöt sekä Kotipuutarha-lehti, Martat ja Kekkilä ovat mukana mahdollistamassa tapahtuman, jonka teema toteutetaan yhteistyössä eurooppalaisen Rendez vous aux Jardins -verkoston kanssa.

Kuva 1. Kesäkuussa lukuisat alkukesän kukkijat ovat silloin parhaimmillaan.

Lisätietoja:

www.avoimetpuutarhat.fi ja www.oppnatradgardar.fi 

Tapahtumaa voi seurata @avoimetpuutarhat2024 @puutarhaherattaaaistisi @puutarhaliitto @kotipuutarha @martat @kekkila

Tapahtumavastaava Timo Taulavuori Puutarhaliitto ry, timo.taulavuori@puutarhaliitto.fi p. 040 745 3005