Ennätysmäärä puutarhoja avaa porttinsa

-Avoimet Puutarhat 7. 7.

Innostus puutarhaharrastamiseen kasvaa koko ajan, mikä näkyy myös kiinnostuksena avata oma puutarha yleisölle. Jo kahdeksannen kerran järjestettävään tapahtumaan on ilmoittautunut yli 650 puutarhakohdetta. Valtakunnallinen tapahtuma järjestetään sunnuntaina 7. 7. 2019 klo 12 – 17.

Puutarhakohteisiin voi tutustua jo ennakkoon www.avoimetpuutarhat.fi -sivuilla, missä puutarhoja esitellään kuvin ja lisätiedoin. Sivujen kohdasta Selaile puutarhoja voi valita joko Puutarhamatkailukohde- tai Osallistuu teemapäivään-vaihtoehdon. Merkinnät löytyvät myös puutarhan omilta sivuilta.

Mukana myös puutarhamatkailukohteita

Avoimetpuutarhat.fi toimii mainiona hakukoneena esimerkiksi kesälomamatkalaisille. Tänä vuonna mukana on ennätysmäärä 125 puutarhamatkailukohdetta. Ne ovat auki myös muulloin kuin teemapäivänä -osassa voi vierailla erikseen sovitusti ja toisiin aukioloaikojen puitteissa. Tutustumiskohteita on kasvitieteellisisä puutarhoista arboretumeihin.

Tapahtuman teemana on Puutarha ei ole koskaan valmis, mutta aina kokemisen arvoinen. Parasta antia ovat puutarhat, joissa näkyy omistajien persoonallinen käden jälki ja puutarhaharrastamisen ilo! Puutarha on aina omistajiensa peili, josta heijastuu heidän kiinnostuksensa kohteet. Yksi on intohimoinen pioniharrastaja, toinen hyötykasviviljelijä ja kolmas on luonut puutarhastaan luonnonmukaisen kukkivan keitaan.

Avoimet puutarhat -tapahtuman järjestää Puutarhaliitto ry yhteistyössä Kotipuutarha-lehden ja Svenska Trädgårdsförbundet rf:n kanssa. Maiju ja Yrjö Rikalan sekä Nikolai ja Ljudmila Borisoffin puutarhasäätiöt tukevat tapahtumaa. Yhteistyökumppanina ovat lisäksi Biolan Oy ja Fiskars Oyj sekä Allergia-, iho- ja astmaliitto ’Terve askel luontoon’ -kampanjallaan.

Kuva: Kasvitieteelliset puutarhat löytyvät Puutarhamatkailukohteista. Kuva Ruissalon kasvitietteellisestä puutarhasta. (Timo Taulavuori)

Lisätietoja:

tapahtumakoordinaattori Heidi Wirtanen, Svenska Trädgårdsförbundet rf avoimetpuutarhat@puutarhaliitto.fi  puh. 045 665 4956

 tapahtumavastaava Timo Taulavuori, Puutarhaliitto ry

timo.taulavuori@puutarhaliitto.fi puh. 040 745 3005.

www.avoimetpuutarhat.fi  www.oppnatradgardar.fi

Intagram: #avoimetpuutarhat

Facebook: avoimetpuutarhat