Avoimet puutarhat kasvattavat onnea

-ilmoittaudu mukaan!

 

Toukokuu on parasta aikaa ilmoittaa oma puutarha mukaan tämän vuoden Avoimet puutarhat -tapahtumaan. Jo kahdeksannen kerran järjestettävä valtakunnallinen tapahtumapäivä on sunnuntaina 7. heinäkuuta. Tänä vuonna odotetaan ennätysmäärää kohteita, sillä tapahtuma on kasvattanut suosiotaan vuosittain. Moni kokee, että puutarhanhoito lisää ihmisen hyvinvointia ja onnellisuutta, ja tätä iloa on mieluista jakaa myös vierailijoiden kanssa.

Ilmoittaudu mukaan toukokuun aikana

Tämän vuoden tapahtumaan ilmoittautumiset ovat alkaneet. Aikaa ilmoittautua on toukokuun loppuun asti. Se käy helposti www.avoimetpuutarhat.fi -sivujen kautta. Sivuille luodaan lyhyt kuvaus omasta puutarhasta kuvien kera. Oman puutarhan keväästä voi halutessaan laittaa ennakkoon kuvia myös #avoimetpuutarhat Instagram-tilille.

Puutarha ei ole koskaan valmis, mutta…

Tapahtuman teemana on Puutarha ei ole koskaan valmis, mutta aina kokemisen arvoinen. Aikaisempien päivien palautteen perusteella sekä vierailijat että puutarhansa avanneet ovat olleet hyvin tyytyväisiä tapahtumaan. Päivä puutarhassa – oli se sitten oma tai vierailukohde – saa ihmisen monet aistit avautumaan aivan uudella tavalla. Tuoksut, värit, maut, kosketukset ja puutarhan levolliset äänet tekevät hyvää. Lisäksi vierailukohteista löytyy erilaista ohjelmaa sekä hyviä käytännön vinkkejä oman puutarhan suunnitteluun ja kasvivalintoihin.

Yhteistyökumppanien tuotepaketit testattaviksi

Tänä vuonna tapahtuman yhteistyökumppaneina ovat Fiskars ja Biolan. Molemmat tarjoavat testattavaksi ja esiteltäväksi 50 tuotepakettia, joiden saajaksi voi ilmoittautua puutarhaprofiilin luomisen jälkeen. Toimivat ja laadukkaat puutarhatuotteet tekevät harrastuksesta nautittavaa ja helppoa.

Fiskarsin testipaketeissa on uusia toimivia työkaluja kestävään ja helppoon puutarhanhoitoon. Kastelukela XL käynnistää kastelutyöt muutamassa sekunnissa, sillä mitään asennuksia ei tarvita. 360 astetta kääntyvässä kelassa on letkun automaattinen sisäänkelaus, joka tekee kastelusta helppoa.  Muita testituotteita ovat Xact-työkalut ja PowerGear-oksa- ja pensassakset, joiden avulla leikkauspuuhatkin sujuvat helposti.

Biolan tarjoaa puolestaan kokeiltavaksi kasvatusalustoja sekä hyöty- että koristekasveille sekä luonnonmukaisia lannoitteita. Lisäksi heiltä löytyy paketti, jonka avulla sammaloituneen nurmikon saa elvytettyä hyvään kasvukuntoon.

Avoimet puutarhat -tapahtuman järjestävät Puutarhaliitto ry yhteistyössä Kotipuutarha-lehden ja Svenska Trädgårdsförbundet rf:n kanssa. Maiju ja Yrjö Rikalan sekä Nikolai ja Ljudmila Borisoffin puutarhasäätiöt tukevat tapahtumaa. Yhteistyökumppanina on lisäksi Allergia-, iho- ja astmaliitto ’Terve askel luontoon’ -kampanjallaan.

Kuvat: Tunnelmia ja näkymiä vuoden 2018 puutarhoista (Timo Taulavuori)

Lisätietoja:

tapahtumakoordinaattori Heidi Wirtanen, Svenska Trädgårdsförbundet rf avoimetpuutarhat@puutarhaliitto.fi  puh. 045 665 4956

 tapahtumavastaava Timo Taulavuori, Puutarhaliitto ry

timo.taulavuori@puutarhaliitto.fi puh. 040 745 3005.

www.avoimetpuutarhat.fi  www.oppnatradgardar.fi

Intagram: #avoimetpuutarhat

Facebook: avoimetpuutarhat