On aika ilmoittautua mukaan Avoimet Puutarhat -tapahtumaan

 

Suomen suosituin puutarhatapahtuma Avoimet Puutarhat järjestetään tänä vuonna sunnuntaina 16. kesäkuuta. Meillä kaikilla on jo katse kesässä. Nyt on hyvä aika ilmoittautua mukaan kesän suosikkitapahtumaan avoimetpuutarhat.fi-sivuille.  Ne toimivat lisäksi koko vuoden puutarhamatkailusivustoina, jolloin vieraita voi saada puutarhamatkailukohteeseen halutessaan vaikka ympäri vuoden.

Puutarha herättää aistisi

Tapahtuman pääjärjestäjänä toimii Puutarhaliitto ry. Yhteistyökumppanimme 100-vuotias Kekkilä ja 125-vuotias Martat juhlivat tänä vuonna vuosipäiviään ja haluavat juhlavuotenaan kannustaa suomalaisia avaamaan puutarhojaan muille harrastajille. Tapahtuman teemana on Puutarha herättää aistisi. Sen avulla korostetaan kaikkien aistien yhteisvoimaa puutarhassa sekä puutarhan monipuolisia hyvinvointia lisääviä vaikutuksia.

Suurta ja pientä

Marttojen juhlavuoden erityisteemana ovat metsät, jotka ovat usein osa suomalaista puutarhaa. Viime vuosina erityisesti syötävät metsäpuutarhat ja maisemapuutarhat ovat olleet erityisen kiinnostuksen kohteina. Kekkilä puolestaan haluaa edistää metsäpuutarhojen ohella myös pienten pihojen patiopihakulttuuria esimerkiksi uudella Välimerenmulta-seoksellaan. Pienikin piha tai ruukkupuutarha voivat olla sopivia harrastamiseen ja tuoda hyvinvointia puutarhansa omistajille.

Oma profiili sivustolle

Oman pihan ilmoittaminen mukaan tapahtumaan onnistuu www.avoimetpuutarhat.fi -sivujen kautta ja jatkuu aina 16. 5. asti. Avoimet Puutarhat -sivuilta löytyy myös lisätietoa ja tapahtuman materiaalia. Teemapäivänä 16. kesäkuuta puutarhat ovat avoinna klo 12–17.

Tapahtuman järjestää Puutarhaliitto ry yhteistyökumppaneinaan. Svenska Trädgårdsförbundet rf, Maiju ja Yrjö Rikalan sekä Ljudmila ja Nikolai Borisoffin puutarhasäätiöt sekä Kotipuutarha-lehti, Martat ja Kekkilä ovat mukana mahdollistamassa tapahtuman, jonka teema toteutetaan yhteistyössä eurooppalaisen Rendez vous aux Jardins -verkoston kanssa.

Kuva 1. Kesäkuussa perustetaan hyötykasvimaita ja toisaalta lukuisat alkukesän kukkijat ovat silloin parhaimmillaan.

Lisätietoja:

www.avoimetpuutarhat.fi ja www.oppnatradgardar.fi 

Instassa @avoimetpuutarhat2024 @puutarhaherattaaaistisi @puutarhaliitto @kotipuutarha @marttailu @kekkila

Tapahtumavastaava Timo Taulavuori Puutarhaliitto ry, timo.taulavuori@puutarhaliitto.fi p. 040 745 3005