Jäsenrekisteri ja jäsenkortti

Puutarhaliiton jäsenrekisteri ja sähköinen jäsenkortti yhdistyksille

Puutarhaliiton jäsenyhdistyksinä olevilla puutarhayhdistyksillä on mahdollisuus liittyä liiton hallinnoimaan yhteiseen jäsenrekisteriin. Puutarhaliiton jäsenrekisteriin kuuluu myös sähköinen jäsenkortti, jonka puutarhayhdistykset voivat halutessaan ottaa käyttöönsä. Puutarhaliiton jäsenkorttiin on liitetty useita jäsenetuja ja jäsenetuja on tulossa vielä lisää. Jäsenkorttiin liitetyt jäsenedut löytyvät Puutarhaliiton jäsenedut sivulta.

HUOM!
Toistaiseksi jäsenrekisteriasioita ei hoideta henkilöstövajeen takia.

Jäsenrekisterin ja jäsenkortin tarjoaja on FloApps Oy ja ohjelmisto on nimeltään FloMembers. Puutarhaliitto ylläpitää ja hallinnoi ohjelmistoa ja laskuttaa yhdistyksiä sen käytöstä kerran vuodessa vuosimaksun ja muiden mahdollisten lisämaksujen mukaisesti. Tällä hetkellä jäsenrekisterin vuosimaksu on 250 euroa/yhdistys.

Jäsenkorttia ja siihen liitettyä jäsenrekisteriä lähdettiin kokeilemaan vuonna 2022 jäsenkorttirekisteillä eli ns. suppealla jäsenrekisterillä. Tätä vaihtoehtoa ei enää ole tarjolla vuonna 2023 muille yhdistyksille vaan Puutarhaliitto ottaa käyttöön yhdistyksille suunnatut omat ala-asennukset eli omat jäsenrekisterit. Tämä vaihtoehto tarjoaa yhdistyksille monipuolisemmat käyttömahdollisuudet jäsentietojen hallintaan sekä helpottaa yhdistyksen taloushallintoa.

Jäsenrekisteri
Puutarhayhdistykselle luodaan oma ala-asennus eli alarekisteri Puutarhaliiton hallinnoiman jäsenrekisterin yhteyteen. Tätä alarekisteriä yhdistys pystyy käyttämään itsenäisesti omana jäsenrekisterinään.

Jäsenrekisterissä yhdistyksellä on käytössä seuraavat toiminnot:

 • Jäsentietojen hallinnointi
 • Sähköisten jäsenkorttien lähettäminen jäsenille
 • Laskutus ja maksumuistutukset sähköpostilla tai paperilla
 • Sähköpostitiedotteiden lähettäminen
 • Uusien jäsenien liittyminen www-hakemuslomakkeella
 • Monipuoliset hakutoiminnot ja raportoinnit
 • Osoitetarrojen ja kirjeiden tulostus
 • Jäsen- ja laskutustietojen siirtäminen Exceliin
 • Tapahtumien ilmoittautumislomake, josta tiedot jäsenrekisteriin
 • Automaattinen varmuuskopiointi ja järjestelmän ylläpito
 • Käyttö suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi
 • Käyttö tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella
 • Käyttäjätuki puhelimitse ja sähköisesti

Jäsenrekisteri tarjoaa monipuoliset käyttömahdollisuudet jäsentietojen hallintaan sekä helpottaa yhdistyksen taloushallintoa. Jäsenmaksujen rekisteröintiin ja seurantaan on esimerkiksi mahdollista liittää pankki-integraatio, jolloin tiedot maksuista kirjautuvat suoraan rekisteriin. Yhdistys sopii tästä halutessaan oman pankkinsa kanssa ja vastaa pankin veloittamista kuluista.

Puutarhaliiton jäsenkortti
Sähköisellä jäsenkortilla jäsenet ovat oikeutettuja saamaan Puutarhaliiton neuvottelemia etuja ja alennuksia jäsenetuliikkeiltä ja yhteistyökumppaneilta, niin myymälöissä kuin verkkokaupoissa. Puutarhaliitto lähettää tietoja jäseneduista kortinhaltijoille sähköpostitse ja eduista ilmoitetaan myös Puutarhaliiton kotisivuilla. Markkinointitiedotteet sisältävät jäsenetuihin liittyviä alennuskoodeja tai tietoa vaihtuvista tarjouksista ja niistä tiedotetaan vain niille jäsenille, jotka ovat antaneet hyväksynnän niiden lähettämiseen. Alennuksia ja etuja saa jäsenetuliikkeistä näyttämällä voimassa olevan jäsenkortin tai todistamalla jäsenyytensä muulla myymälän tai jäsenetuyrityksen edellyttämällä tavalla ostotilanteessa.

Sähköinen jäsenkortti
Sähköinen jäsenkortti toimii ns. älypuhelimella. Kortti lähetetään jäsenelle sähköpostitse. Kun kortin linkin avaa älypuhelimella, kortti avautuu puhelimen näytölle. Linkin korttiin voi tallentaa puhelimen aloitusnäytölle, jolloin se on helposti käytettävissä.

Mukaan rekisteriin?
Mikäli puutarhayhdistyksenne on kiinnostunut liittymään mukaan Puutarhaliiton jäsenrekisteriin ja haluaa ottaa käyttönsä sähköisen jäsenkortin, otathan yhteyttä jasenasiat@puutarhaliitto.fi Huom! Resurssipulan vuoksi jäsenrekisteriasioita hoidetaan toistaiseksi rajoitetusti ma klo 14-15.30 ja ke klo 13-15. Yhteydenotot vain sähköpostitse.

Yhteystiedot:
Toimitusjohtaja
Timo Taulavuori
timo.taulavuori@puutarhaliitto.fi
040 745 3005

Lisätietoja jäsenrekisterin palveluntarjoajasta
Palveluntarjoajan tukisivut rekisteriä käyttäville yhdistyksille


Rekisteriseloste

Puutarhaliiton jäsenrekisteri puutarhayhdistyksille

Puutarhaliiton jäsenrekisterin ja jäsenkortin käyttösäännöt
Jäsenrekisterin ohjelmiston haltija on Puutarhaliitto ry., joka ostaa jäsenrekisteri- ja jäsenkorttipalvelut Flo Apps Oyltä. Puutarhaliitto hallinnoi ohjelmistoa eli Puutarhaliiton jäsenrekisteriä omien pääkäyttäjiensä kautta. Puutarhaliitolla on oikeus päättää yhteisen jäsenrekisterin jatkuvuudesta ja voimassaolosta.

Puutarhaliiton jäsenkortti on henkilökohtainen eikä sitä saa luovuttaa muiden käyttöön. Jäsenkorttiin liitettävät alennukset ja muut edut ovat myös tarkoitettu vain jäsenten tietoon ja käyttöön eikä niitä saa jakaa muille. Ilmi tulleet väärinkäytökset voivat johtaa jäsenkortin käytön epäämiseen sekä mahdollisesti myös yhteisten etujen menettämiseen jäsenetuyrityksen kanssa.

Jäsenrekisteriin liitetyt yhdistykset hallinnoivat omia ala-asennuksiaan omien pääkäyttäjiensä kautta. Puutarhaliiton pääkäyttäjällä on pääsy ala-asennuksiin.Jäsenyhdistysten on muistettava noudattaa GDPR-sääntöjä jäsenrekisteriä käyttäessään. Jäsenasioista viestiminen Puutarhaliiton pääkäyttäjälle suositellaan tehtäväksi salattujen yhteyksien kautta, jotta tiedot jäsenistä eivät pääse ulkopuolisten käsiin. Jäsenrekisterin tietoturvasta vastaa FloMembers-ohjelmisto / palveluntarjoaja Flo Apps Oy.