Jättikasvisten SM-kilpailut Mäntsälässä 25.9.2021

 

Suomen Jättikasvisyhdistys ry järjestää vuotuiset SM-kisat jo 14. kerran. Nyt kilpailut pidetään Mäntsälässä, Keudan Saaren kartanon puutarhalla osoitteessa Puutarhatie 3. Tervetuloa tutustumaan ja ihastumaan jätteihin!

Mukaan odotetaan kymmeniä kilpailijoita, joilla kullakin on mukanaan useita kasviksia. Yleisöä odotetaan tulevan muutama sata tähän­ päivän mittaiseen tapahtumaan. Viime vuonna arvosteltuja kasviksia oli pitkälti yli 200, ja todennäköistä on, että määrä ylittyy tänä vuonna.

Kuninkuuslajina kurpitsat

Kasvisten tuonti on kello 9.30–11, ja jätti- ja muiden kasvisten näyttely on esillä kello 10–14. Kasviksia arvostellaan sitä mukaa kun tuomarit ehtivät niitä käsitellä. Kuninkuuslajin, eli kurpitsojen punnitus alkaa noin kello 12. Palkintojenjakoon pyritään pääsemään noin kello 13. Vuoden vihannes on kurpitsa, joten kurpitsanäyttelystä on tulossa ennennäkemättömän laaja!

Tilaisuus järjestetään jälleen yleisötilaisuutena ulkona terveysturvallisuus huomioiden. Ammattioppilaitos Keuda järjestää paikalle kahvion ja grillin. Myös koulun puutarhamyymälä on avoinna kukkien, taimien ja vihannesten ostoille. Tilamyymälä Kotipiiri lähistöllä on myös avoinna. Tarkat vaa’at tarjoaa Vaakahuolto Jaakkola Oy Lahdessa.

 

Tervetuloa katsomaan, millaista satoa tämä kummallinen kesä on kasvattanut!

 

Suomen Jättikasvisyhdistys ry

 

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Nea Rauäng, puh. 045 239 4389, lähetä ensin tekstiviesti

Kilpailuvastaava Elina Vuori, puh. 045 7733 2657

Useita mestaruuksia hallitseva Mika Tiilikainen, puh. 040 506 8563

Tiedustelut ja kuvapyynnöt info@jattikasvisyhdistys.fi ja 

www.jattikasvisyhdistys.fi ja Suomen ennätykset