Avoimet puutarhat ilahduttivat jälleen – Nyt puutarhamatkailemaan kotimaassa!

 

Heinäkuun ensimmäisen sunnuntain suosittu Avoimet Puutarhat -tapahtuma ilahdutti ja keräsi runsaasti vierailijoita puutarhoihin. Tapahtumapäivän jälkeen www.avoimetpuutarhat.fi -sivusto jatkaa toimintaansa. Sen hakutoiminnon ja karttapalvelun avulla löytyy kiinnostavia puutarhamatkailukohteita ympäri Suomea. Suomen kesä on antoisaa aikaa tutustua erilaisiin puutarhakohteisiin julkisista puistoista puutarhamyymälöihin ja arboretumeihin.

Palaute tapahtumassa esitelllyistä puutarhoista on ollut jälleen kiittävää, kertoo tapahtumavastaava Timo Taulavuori Puutarhaliitosta. Vierailijat ovat olleet iloisia siitä, että yksityiset pihat avautuvat myös muiden nähtäväksi kerran vuodessa. Puutarhansa avanneet ovat olleet puolestaan kiitollisia siitä mielenkiinnosta ja ihastuksesta, mitä vierailijat ovat antaneet heille päivän aikana. Moni heistä on vaihtanut ajatuksiaan niin puutarhasuunnittelusta, kasvivalinnoista, kasvualustoista, kastelusta kuin lannoituksestakin.

Palautetta tämän vuotisesta tapahtumasta voi edelleen jättää https://my.surveypal.com/Avoimet-palautekysely2019 -linkin kautta.

Jälleen vuonna 2020

Kasvaneen kiinnostuksen vuoksi Avoimet puutarhat -yleisöpäivä järjestetään yhdeksännen kerran jälleen ensi vuonna sunnuntaina 5.7. klo 12 -17. Järjestäjät toivovat mukaan uusia ja mielenkiintoisia kohteita. 

Tänä vuonna Avoimet puutarhat -tapahtuman järjesti Puutarhaliitto ry yhteistyössä Kotipuutarha-lehden ja Svenska Trädgårdsförbundet rf:n kanssa. Maiju ja Yrjö Rikalan sekä Nikolai ja Ljudmila Borisoffin puutarhasäätiöt tukivat tapahtumaa. Yhteistyökumppaneina ovat lisäksi Biolan Oy ja Fiskars Oyj sekä Allergia-, iho- ja astmaliitto ’Terve askel luontoon’ -kampanjallaan.

Kuva: Vierailijat saivat hyvinkääläisellä puutarhalla erinomaisia vinkkejä niin hyötykasvien viljelystä kuin hulevesien hyötykäytöstä. Kuva Timo Taulavuori

Lisätietoja:

tapahtumavastaava Timo Taulavuori, Puutarhaliitto ry

timo.taulavuori@puutarhaliitto.fi puh. 040 745 3005.

www.avoimetpuutarhat.fi  www.oppnatradgardar.fi

Intagram: #avoimetpuutarhat

Facebook: avoimetpuutarhat