Kevätpuutarha kutsuu Helsinkiin

Kevätaurinko virittää jo puutarhaharrastajia ja miksei myös ammattilaisia kevään puutarhatöihin. Helsingin Messukeskuksen Kevätmessut antaa monelle ensikipinän puutarhan kevääseen. Raikkaasti uudistuneilla messuilla on 30.3.–2.4.2023 paljon mielenkiintoista nähtävää ja ajankohtaista ohjelmaa.

Kevätmessut toimivat monelle pihan ja puutarhan omistajalle hyvänä ideoiden ja tiedon lähteenä. Tietoa ja ajatuksia kannattaa lähteä hakemaan isommallakin joukolla, jolloin esimerkiksi taloyhtiön hallitus päättää lähteä yhdessä tutustumaan niin puutarhaan kuin esimerkiksi Kevätmessut-tapahtumakokonaisuuden alla olevan Asu&Remontoi-tapahtuman osastoihin. Ideoita kannattaa etsiä niin pienten kuin isompien pihojen ratkaisuihin. Pihan toiminnallisuutta on hyvä päivittää aika-ajoin, mutta ennen kaikkea pihasta kannattaa luoda viihtyisä keidas asukkaille.

Vuoden pelargoni

Kevätmessujen kunniaksi Kotipuutarha-lehden osastolla julkistetaan 30. 3. klo 13.00 Vuoden 2023 pelargoni, jolla on oma mielenkiintoinen tarina takanaan. Näyttelyvieraat saavat myös mukaansa messujulkaisuna toimivan uudistuneen Kotipuutarhan.  

Viereisellä PUUHA-hankkeen osastolla esittäytyvät Puutarhaliiton jäsenyhdistykset antaen vinkkejä niin ulko- kuin huonekasvienkin hoitoon. Halutessaan siellä voi liittyä myös jäseneksi puutarhayhdistyksiin. Osa niistä toimii valtakunnallisina teemayhdistyksinä kuten Suomen ruusu- tai pioniseura tai Huonekasviseura. Osa on puolestaan alueellisia yhdistyksiä, jotka järjestävät monenlaista ohjelmaa eri puolella Suomea.

Pistetään pieneksi

Messujen ehkä mielenkiintoisimpia uutuuksia ovat miniatyyripuutarhat, joihin kannattaa ehdottomasti tutustua. Kun kaikki puristetaan pieneen kokoon, tulos on kuin koru, joka herättää ajatuksia. Messujen yleisölavalla on päivittäisiä tietoiskuja sekä perjantaina ja lauantaina kaikille avoin puutarhan kyselytunti, jonka aikana etsitään vastauksia monia askarruttaviin puutarha-aiheisiin.

Messujen myyntiosastoilta löytyvät puolestaan ensimmäiset kevään kasvit, jotka kiinnostavat monia puutarhakevääseen valmistautuvia harrastajia. Puutarhaliitto kannustaakin kaikkia harrastajia toteuttamaan rohkeasti puutarhaunelmia liiton teeman mukaisesti.

 

Kuvat: Kevätpuutarhasta löytyy vinkkejä niin pieneen kuin isoon puutarhaankin.

 

Lisätietoja:

Timo Taulavuori, Puutarhaliitto ry p. 040 745 3005, timo.taulavuori@puutarhaliitto.fi

Pia Sievinen, viestinnän asiantuntija, Helsingin Messukeskus, p. 050 559 9155, pia.sievinen@messukeskus.com

 

www.kevatmessut.fi