Kotipuutarha Versoo -tapahtuma jakaa puutarhatietoutta kaupunkilaiselle

 

Kaupunkilaisten oma puutarhatapahtuma Kotipuutarha Versoo järjestetään lauantaina 12.5.2018 klo 10–15 Konepajan Brunossa Helsingin Vallilassa. VR:n historiallisessa veturihallissa pidettävä tapahtuma järjestetään nyt kolmatta kertaa.

 

Bruno täyttyy kojuista, joissa on parhaaseen istutusaikaan myynnissä kotimaisten tuottajien kasvattamia yrttejä, kesäkukkia, perennoja, siemeniä, ruukkuja ja tarvikkeita. Paikalta saa hyviä vinkkejä, miten viljely onnistuu pihoilla, parvekkeilla ja ikkunalaudoilla. Kotipuutarha Versoo on myös loistava paikka hankkia äitienpäivälahjaksi vaikkapa vanhan ajan pelargoni, kassillinen kesäkukkia tai yrttien ja vihannesten luomutaimia. Myynnissä on myös trendikkäitä huonekasveja.

 

Uutena ohjelmanumerona on ammattilaisten ja taitavien harrastajien järjestämät tietoiskut. Ohjelmalavalla kuullaan muun muassa, miten onnistuu kiipeilevien papujen kasvatus ja kuinka parvekkeelta saa runsaan tomaattisadon. Tarjolla on tietoa luontoyhteyden vaikutuksesta terveyteen ja kaupunkimehiläisten ja muiden pölyttäjien merkityksestä kaupunkiluonnolle. Mukana ohjelmaa tuottamassa ovat muun muassa Maatiainen ry ja Iho-, allergia- ja astmaliitto.

 

Kotipuutarha Versoo kerää yhteen kaupunkikulttuurin synnyttämiä pienyrityksiä ja puutarhaharrastusta edistäviä yhdistyksiä, joita edustavat esimerkiksi Hyötykasviyhdistys, Uudenmaan Martat, Lasten ja nuorten puutarhayhdistys ja Phoenix ry. Yritysten ja yhdistysten kojuilla järjestetään pienimuotoisia työpajoja. Stadin tarhaajien pisteessä pääsee esimerkiksi nikkaroimaan oman hyönteishotellin. Konepajan Brunon kahvilapalvelut ja baari ovat markkinavieraiden käytössä.

 

–Luomuruokatrendin ja lisääntyvän ympäristötietoisuuden ansiosta puutarhainnostus on kasvussa erityisesti 20–35-vuotiaiden kaupunkilaisten keskuudessa. Kaupunkioloissa parvekkeilla, kerrostalojen pihoilla ja ikkunalaudoilla pystyy kasvattamaan lähes kaikkia samoja kasveja kuin perinteisessä puutarhassa, Puutarhaliiton toimitusjohtaja Timo Taulavuori kertoo.

 

Markkinoiden kävijämäärän odotetaan kaksinkertaistuvan tänä vuonna. Viime vuonna tapahtumaan osallistui noin tuhat henkilöä.

 

Tapahtuman järjestävät Puutarhaliitto ry ja Kotipuutarha-lehti. Yhteistyössä ovat mukana Kekkilä sekä Puhtaasti Kotimainen ja Kauniisti Kotimainen -kampanjat.

 

 Kuva: Versoo-puutarhatapahtuma Brunon konepajalla Vallilassa. Kuva Puutarhaliitto ry

Lisätietoa:

 

Timo Taulavuori, timo.taulavuori@puutarhaliitto.fi p. 070 745 3005

Minna Siltala, minna.siltala@puutarhaliitto.fi p. 040 525 1583

 

www.kotipuutarha.fi/versoo

www.facebook.com/events/230671817478391/