Avoimet puutarhat ilmoittautuminen alkanut

 

Suosittu valtakunnallinen Avoimet Puutarhat –päivä järjestetään heinäkuun ensimmäisenä sunnuntaina 1. 7. 2018 kello 12–17. Jälleen kerran pääsemme tutustumaan kesäisiin suomalaisiin kotipuutarhoihin ja erikoiskohteisiin. Tapahtuman suosio on kasvanut vuosi vuodelta, ja viime vuonna mukana oli 550 mielenkiintoista puutarhakohdetta.

Ilmoittautumisaika tapahtumaan on alkanut nettisivuilla www.avoimetpuutarhat.fi, jossa voi käydä myös tutustumassa aikaisempiin kohteisiin. Mukaan tapahtumaan etsitään sekä tuttuja puutarhoja että myös uusia mielenkiintoisia kohteita. Joukkoon haetaan sekä mökki- että kerrostalopihoja omakotitalojen ohella. Myös monissa julkisissa ja kaupallisissa kohteissa järjestetään erikoisohjelmaan tapahtuman aikana.

Puutarha ei ole koskaan valmis

Tämän vuoden teemana on ”Puutarha ei ole koskaan valmis, mutta aina elämyksien arvoinen”.  Jokainen puutarha on täynnä eläviä vinkkejä puutarhanhoidosta, kasveista ja niiden käytöstä. Tapahtuman parasta antia ovat omistajien aito innostus ja halu jakaa kokemuksiaan muiden samanhenkisten harrastajien kanssa.

Viime vuoden Avoimet puutarhat –päivä houkutti yli 60 000 vierailua. Tapahtumaan osallistuneilta puutarhoilta tuli runsaasti positiivista palautetta ja moni heistä on jo nyt päättänyt olla mukana myös ensi kesänä.

Tänä vuonna puutarhat kukoistavat keskikesän tunnelmissa. Erikoisteemoina ovat puutarhan monimuotoisuus ja puutarhakasvien kastelu ennen lomasesonkia. Lisäksi tapahtuman aikana tutustutaan puutarhan hyvinvointia parantaviin teemoihin sekä vieraslajikasveihin ja niiden torjuntaan luonnosta yhteistyökumppani Allergia-, iho- ja astmaliiton Terve askel luontoon -hankkeen toimesta, kertoo Tiina Parkkima.

Avoimet puutarhat –tapahtuman järjestävät Puutarhaliitto ry yhteistyössä Kotipuutarha-lehden ja Svenska Trädgårdsförbundet rf:n kanssa. Nikolai ja Ljudmila Borisoffin puutarhasäätiö ja Maiju ja Yrjö Rikalan säätiö tukevat tapahtumaa, jonka kumppaneina ovat Oy Fiskars Ab ja Allergia-, iho- ja astmaliitto ry.

Lisätietoja:

tapahtumakoordinaattori Heidi Wirtanen, Svenska Trädgårdsförbundet rf,  heidi.wirtanen@tradgard.fi p. 045-665 4956

toimitusjohtaja Timo Taulavuori, timo.taulavuori@puutarhaliitto.fi p. 040-745 30 05.

hanketyöntekijä Tiina Parkkima, tiina.parkkima@allergia.fi, 040-145 8288

www.avoimetpuutarhat.fi  www.oppnatradgardar.fi

Liitteenä kuvia viime vuoden puutarhoista