Öppna Trädgårdar ordnas i år i augusti – anmälningstid till den 19.6!

 

 

Den 7 augusti kan man ta del av skörden och fägringen i hundratals trädgårdar mellan kl. 12 och 17. Nu är det dags att anmäla din egen trädgård till evenemanget och kanske också som trädgårdsresmål för hela sommaren? Anmälningstiden tar slut 19.6.

 

Många trädgårdsägare drömmer om att visa upp den egna trädgården för allmänheten och i år är det lätt att låta den drömmen bli verklighet. Att visa upp sin trädgård och träffa andra trädgårdsintresserade kan vara sommarens höjdpunkt. Privata trädgårdar, parkskogar, kommersiella trädgårdar och stadsträdgårdar väntas delta i evenemanget. 

Dagens tema, som är gemensamt för hela Europa, är Trädgårdarna och klimatförändringen.  Det kan också vara ett bra ämne för diskussioner med andra trädgårdsvänner.
De finländska trädgårdarna drar delvis nytta av den längre växtperioden, men trädgårdarna kan också bidra till att bromsa klimatförändringens effekter och framfart.

Anmälningstiden fortsätter

Mer information hittar du på www.avoimetpuutarhat.fi och www.oppnatradgardar.fi . Anmälningstiden pågår till 19.6. Anmäl dig genom att skapa en egen profil för din trädgård på www.oppnatradgardar.fi -sidan. Hundratals intressanta trädgårdar och olika besöksmål runt hela landet väntas delta. Både värdar och gäster kan njuta av gemensamma stunder i trädgården.

Öppna Trädgårdar arrangeras av Puutarhaliitto – Trädgårdsförbundet ry och Svenska Trädgårdsförbundet rf. Övriga samarbetspartners är Maiju och Yrjö Rikalas trädgårdsstiftelse, Nikolai och Ljudmila Borisoffs trädgårdsstiftelse, samt Kotipuutarhalehti, Kekkilä och Marttaliitto.
Evenemanget ordnas i samarbete med det europeiska Rendez vous aux Jardins-nätverket.

Evenemangsansvarig Timo Taulavuori Puutarhaliitto ry, timo.taulavuori@puutarhaliitto.fi p. 040 745 3005

Evenemangskoordinator Jaana Ojanen, Puutarhaliitto ry, jaana.ojanen@puutarhaliitto.fi p. 050 518 5715