Martat ja Puutarhaliitto innostavat jakamaan puutarhataitoja

 

Tekeminen, taitaminen ja tietäminen ovat keskeisiä asioita puutarhanhoidossa. Marttaliitto ja Puutarhaliiton PUUHA-hanke haastavat kotipuutarhureita jakamaan taitojaan muille. Kampanjaan voi osallistua 25.1.– 30.9.2023 välisenä aikana.

Puutarhaharrastus yhdistää hyvinvoinnin ja hyödyn sekä kokoaa yhteen kaikenikäisiä harrastajia.

“Innostus puutarhaharrastukseen, kiinnostus oman ruoan kasvattamiseen ja vastuulliseen puutarhanhoitoon on lisääntynyt”, kertoo Puutarhaliiton hankekoordinaattori Jaana Ojanen.

Uudet ja innokkaat kotipuutarhurit kuuntelevat mielellään kokeneempien harrastajien ohjeita ja neuvoja oman puutarhauransa alussa. Oman tiedon ja taidon välittäminen sekä vaaliminen kuuluvat puutarhaharrastukseen. Kannustamme myös Puutarhaliiton teeman mukaisesti toteuttamaan rohkeasti harrastajien omia puutarhaunelmia. Meillä jokaisella on sellaisia kiinnostuksemme, elämänvaiheemme ja harrastuneisuutemme puolesta.

Kampanjassa jaetaan ja kerätään vinkkejä puutarhan hoitoon

Marttaliitto ja Puutarhaliitto keräävät kampanjassaan harrastajien vinkkejä jaettavaksi suurelle yleisölle.

“Haluamme laittaa kotipuutarhureiden salaiset vinkit ja niksit jakoon, jotta mahdollisimman moni harrastelija hyötyy niistä”, kertoo Marttaliiton kotipuutarha-asiantuntija Tiina Ikonen.

Puutarhataito voi olla hyväksi havaittu ja koettu asia puutarhanhoitoon liittyen, saatu vinkki tai mikä vaan jakamisen arvoiselta tuntuva asia. Kampanjassa puutarhaan liittyvä taito opetetaan tai jaetaan ystävälle, tuttavalle, toiselle harrastajalle tai kenelle tahansa puutarhaneuvoja haluavalle.  

Puutarhataitoja myös kerätään 25.1.-30.9.2023 välisenä aikana ja oman taitonsa voi jakaa tämän linkin kautta.

Yhteistyön tavoitteena on vahvistaa jäsenten osaamista, edistää puutarhataitojen siirtymistä eteenpäin ja koota taitoja kaikkien saataville.

Lisätietoja

  • Lue lisää haasteesta Marttojen nettisivuilta täältä
  • PUUHA-hankkeen nettisivut täällä
  • Marttaliiton kotipuutarha-asiantuntija Tiina Ikonen, tiina.ikonen@martat.fi, puh. 050 339 4262
  • Puutarhaliiton PUUHA-hankkeen hankekoordinaattori Jaana Ojanen, ojanen@puutarhaliitto.fi, puh. 050 518 5715