Suomen puutarha-alalla on hieno menneisyys ja lupaava tulevaisuus. Ala kehittyy koko ajan vastaamaan muuttuvan maailman ja kuluttajien tarpeita. Tätä muutosta on hieno seurata. Kun uutta kehitetään, on hyvä myös tuntea menneisyys. Nykyhetken uusikin on pian jo vanhaa, joten sen säilyttäminen niin henkilöiden, tarinoiden, kuvien kuin esineistön osalta on tärkeää.

SUPU ylläpitää muun muassa Lepaan puutarhamuseon toimintaa ja sen kokoelmia. Museoon voi tutustua Lepaan viinitilalla Hattulassa.

SUPUn on tarkoitus elää vireästi tässä päivässä järjestäen vuosittain jäsenistölleen tapahtumia sekä mahdollisuuksia tavata ja verkostoitua keskenään.

Lisätietoa yhdistyksestä:
pj. Aaja Peura
siht. Timo Taulavuori, timo.taulavuori@puutarhaliitto.fi

Liity jäseneksi ja ole SUPUn kummi!
Yhdistykseen voi liittyä maksamalla jäsenmaksun.
Jäsenmaksu suoritetaan tilille OP FI51 5780 0720 4971 68, jonka viestikenttään ilmoitetaan jäsenen nimi.
Yhteystiedot kirjataan lisäksi nettisivujen jäsenrekisteriin.

20 €/henkilöjäsen
50 €/ opiskelijajärjestö, museotoimija, harrastajayhdistys
200 €/yritys tai ammattilaisyhdistys

Tämän lisäksi voi suorittaa ainaisjäsenmaksun, joka on 10-kertaa vuosimaksun suuruinen. Lisäksi voi maksaa vapaamääräisen kannatusjäsenmaksun normaalin jäsenmaksun lisäksi.

Lepaan Puutarhamuseo

Lepaan Puutarhamuseo tallentaa ja esittelee ammattimaiseen puutarhatuotantoon, viheralaan, puutarhaharrastukseen ja alan kotimaiseen koulutukseen liittyvää aineistoa. Tämä alkujaan vuonna 1975 perustettu museo sijaitsee kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa kartanomaisemassa Vanajaveden tuntumassa, noin 17 kilometriä Hämeenlinnasta luoteeseen.

Museon näyttelytilat sijaitsevat Lepaan viinitilan vintillä. Perusnäyttely esittelee puutarha-alan keskeisiä sektoreita sekä  Lepaan puutarhaoppilaitoksen yli satavuotista historiaa. Valokuvanäyttelyssä pääsee syventymään Aino Sibeliuksen puutarhan tarinaan.

Tervetuloa tutustumaan puutarha- ja viheralan kiehtovaan kulttuuriperintöön!

Museon päivitetyt aukioloajat löytyvät täältä:
www.hami.fi/viinitila
Viinitilantie 12, Lepaa

Lepaan Puutarhamuseo
www.museoraitti.fi/museot/lepaan-puutarhamuseo
puutarhamuseo@gmail.com

Museon käsikirjasto ja arkisto ovat tutkijoiden, opiskelijoiden ja alan historian harrastajien käytettävissä, ja niitä voidaan hyödyntää esimerkiksi opinnäytetöissä ja historiikeissa. Ota yhteyttä ja sovi vierailustasi: puutarhamuseo@gmail.com. Arkiston käytössä voi olla lisärajoituksia Puutarhamuseon kokoelmien järjestelyjen ajan 2020-2021.