Maatiaisen syystaimipäivä

2.9.2022 Helsinki

Sadonkorjuun aikaan taimi- ja siemensatoa saatavilla Maatiaisen taimipäivässä:

 

Maatiaisen syystaimipäivä  Pe 2.9.2022 kello 14-17
Stenbäckinkatu 8 sisäpihalla, Helsingin Taka-Töölössä.

 

Kotimaisia siemeniä välittävä, perinnekasveja vaaliva Maatiainen yhdistys osallistuu Puutarhaliiton syystaimijuhlaan 2.9.2022, kello 14-17,  jolloin vietetään  Maatiainen yhdistyksen perinteistä syystaimipäivää: Kaikki maatiaiskasvien ystävät saavat tuoda kestäviä, tärkeitä ja hyödyllisiä ja ihania kasveja, erityisesti vanhoja maatiaiskasveja vaihtoon. Näin arvokkaille vanhoille kasvikannoille saadaan uusia kasvattajia ja  niiden harvinaistuneet ja monipuoliset geenivarat säilyvät.
Kasveja voi myös ostaa. Maksutavat: käteinen, maksukortit, Mobile pay, SumUp

 

Mitkä kasvit ovat kuivan kesän jälkeen  osoittaneet kestävänsä vaihtelevia olosuhteita; märkää talvea ja (pääkaupunkiseudulla) erittäin kuivaa kesää.? Tarjolla vaihtuva valikoima kestäviä ja vaihteleviin ja vaativiin olosuhteisiin sopeutuneita koriste- ja hyötykasvien vanhoja sekä nuorempia lajikkeita ja kantoja Maatiaisen jäsenten ja harrastajien omista puutarhoista. Taimipäivänä voi ostaa, lahjoittaa ja vaihtaa perennojen, puiden ja pensaiden taimia sekä ostaa syksyllä kylvettäväksi sopivia siemeniä. Jos olet tuomassa taimia vaihtoon, toivomme että ne tuodaan mahdollisimman aikaisin. Ruukuta taimet hyvissä ajoin ja varusta nimilapuilla.

 

Kun tuot siemeniä, merkitse pakettiin huolellisesti kasvin nimi, ja muut tiedot, oma nimesi, keräyspaikka ja vuosiluku. Meillä on mm. tuoretta ja tuoreena kylvettäväksi suositeltavaa: väinönputken, saksankirvelin, isotähtiputken ja merirantaputken (Levisticum scoticum) siementä sekä käytännöllistä westerwoldin raiheinää, jota voi kylvää maanpeitteeksi torjumaan eroosiota tyhjiin kohtiin, itää nopeasti ja kuolee talvella.
Tule täydentämään puutarhasi monimuotoisuutta.

 

Kivijalkakauppa Stenbäckinkatu 8, 00250 Helsinki
p. 044-045 7317
avoinna ke-to 12-18
Kotimaisia siemeniä

Jaa tapahtuma somessa