Syystaimijuhla “Naisten puutarhajuhla – Womens Garden Party”

12.9.2021 Rovaniemi

Nyt juhlii vuoden 2021 Avoin Puutarha!

550 suomalaisen puutarhan joukosta valikoitui Rovaniemen Naisten puutarha -Womens Garden kunniapalkinnon saajaksi.

Puutarhailusta muodostui 3 kuukauden projekti. Opittiin yhdessä ja rakenneltiin yhteisöllisyyttä Korkalovaarassa sijaitsevalla yksityispihalla. Kesän ajan pihalla ja patiolla ideoitiin, suunniteltiin, opittiin, budjetoitiin, istutettiin ja hoidettiin pihaa ja kasveja. Puutarhaharrastus  kiinnosti useita maahanmuuttajanaisia ja loi mahdollisuuden tutustua istutushommiin ja paikallisiin ihmisiin. Samalla oltiin #kotoutumisentukena, kun naiset itse loivat haluamansa puutarhan.

Voisiko kokemuksista syntyä lisää kivaa? Löytyisikö ihmisiä, jotka eivät jaksa tai halua hoitaa pihaansa, mutta voisivat avata portit uusille istuttajille ja viinimarjojen poimijoille? Kun syntyy uusia kontakteja, naapureista tulee ysräviä, suomen kieli karttuu ja suomalaisuuden ydin tulee tutummaksi.

Tervetuloa jututtamaan, miten Korkalovaaran pihaan saatiin laatikkoviljelmiä, viljelytarvikkeita, kasvien taimia ja miten miehet olivat mukana auttamassa!

Vuoden 2021 Avoin Puutarha -palkinto luovutetaan 12.9.2021 Rovaniemi-viikon päätteeksi kello 14-15 osoitteessa Metsolantie 12. Pihapiirissä on sen jälkeen vapaata tutustumista, kahvittelua, syyskauden satoa maistiaisina.

Kuvassa Naisten puutarhaan 20.6.2021 osallistuneita.

Lisätietoja: Katriina Happonen, AMA koordinaattori puh. 040 7606 059

Katso kuvia Naisten puutarhasta: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=ArktisetmaahanmuuttajatAMA&set=a.3502379403195174

Jaa tapahtuma somessa