Vuoden 2019 Ympäristörakenne –kilpailu avautuu

– Ilmoittautuminen päättyy 9.8.2019

Rakennustuoteteollisuus RTT ry ja Puutarhaliitto ry haluavat tehdä tunnetuksi ja edistää hyvää ympäristösuunnittelua, korkeatasoisia ulkotilojen miljöökokonaisuuksia ja korkealaatuista ympäristönhoitoa myöntämällä Vuoden Ympäristörakenne -palkinnon. Tunnustus annetaan luontoa ja sen eri tekijöitä arvostavasta suunnittelusta ja rakentamisesta palkittavan kohteen rakennuttajalle, suunnittelijoille, toteuttajille ja materiaalitoimittajille tuomariston harkitsemalla tavalla.

Kilpailukohde voi olla julkinen tai yksityinen, laaja tai suppea kokonaisuus. Kilpailun ulkopuolelle on rajattu vain yksityiset omakotitalopihat. Kilpailuun voidaan ilmoittaa viimeisen viiden vuoden aikana valmistuneita kohteita. Ehdotuksia voivat tehdä asiantuntijat, yhteisöt ja yksityiset henkilöt. Vuoden Ympäristörakenne 2019 -kilpailun tulokset julkistetaan ensi helmikuussa Viherpäivillä Jyväskylässä.

Tuomaristo
Kilpailun tuomaristossa ovat mukana Puutarhaliiton ja Rakennustuoteteollisuus RTT ry:n edustajien lisäksi Suomen Arkkitehtiliiton, Suomen Maisema-arkkitehtiliiton, ympäristöministeriön, Suomen Kuntaliiton, Viherympäristöliiton, Kiviteollisuusliiton ja lehdistön edustajat.

Kilpailuaika
Ehdotukset Vuoden Ympäristörakenne -kilpailuun otetaan vastaan 9.8.2019 saakka osoitteella:
Rakennustuoteteollisuus RTT ry/Tiina Kaskiaro, PL 381 (Eteläranta 10), 00131 Helsinki
tai sähköpostitse: tiina.kaskiaro@rakennusteollisuus.fi

Ilmoittautumislomakkeet ja säännöt löytyvät nettisivuilta:
www.maisemabetoni.com               www.puutarhaliitto.fi


Ilmoittautumislomake 2019
Ilmoittautumisohjeet 2019
Säännöt

 

Vuoden Ympäristörakenne 2017: Tikkurilan Kirjastopuisto ja Tikkurilantori

Vuoden 2017 Puutarhaliiton ja Rakennustuoteteollisuus RTT:n kilpailun voittajaksi valittiin Tikkurilan Kirjastopuisto ja Tikkurilantori Vantaalta. Kilpailun tulokset julkistettiin 15.2.2018 Valtakunnallisilla Viherpäivillä Jyväskylässä.

Tikkurilan ydinkeskustan julkisen ulkotilan suunnittelun kaupunkikuvallisena ja toiminnallisena lähtökohta on vuonna 2006 järjestetyn maisema-arkkitehtuurikilpailun tulos. Kilpailun voitti Maisemasuunnittelu Hemgård työryhmineen ehdotuksellaan Tik’kuja, joka kunnioitti olevaa miljöötä ja 1950-luvun mittakaavaa.

Monta vuotta kestäneen tinkimättömän työn ansiosta aiemmin epämääräinen, katu- ja pysäköintialueena toiminut kaupungin- ja kirjastotalon ympäristö on nyt toiminnallisesti monipuolinen, visuaalisesti tasapainoinen sekä arkkitehtonisesti ja kaupunkikuvallisesti korkeatasoinen oleskelu-, leikki- ja torialue. Tikkurilantori rakennettiin vuosina 2012 – 2014, Kirjastotorin avajaisia vietettiin syksyllä 2017.

Lehdistökuvat: https://www.dropbox.com/sh/bog5pftysvpe3yo/AABXq9_XWew-SQ0CWTF2ooo9a?dl=0