Onko kasvinsuojelututkintosi voimassa?

Kasvinsuojelu vaikuttaa keskeisesti puutarhatuotteiden sisäiseen ja ulkoiseen laatuun. Siinä onnistuminen on ehdoton edellytys suomalaisen puutarhatuotannon kilpailukyvyn ja kannattavuuden säilymiselle.

Ammattikäyttöön tarkoitettujen kasvinsuojeluaineiden käyttäjiltä vaaditaan kasvinsuojelututkintoa. Tutkinto on voimassa viisi vuotta. Järjestämme sopimuksesta kasvinsuojelututkinnon tenttimistilaisuuden vaikka yhdelle tenttijälle. Tenttitilaisuudet järjestetään Puutarhaliitossa. Osoite on Viljatie 4 C (4. kerros), 00700 Helsinki. Tutkinnon hinta on 50 € + alv, sisältäen tarvittaessa yhden uusimiskerran heti perään. Jos haluat opiskella omatoimisesti ilman koulutuspäivää ja suorittaa kasvinsuojelututkinnon vain tenttimällä, sopiva koulutusmateriaali löytyy täältä.

Lisätietoja: hanna.skogster@puutarhaliitto.fi, puh. 044 769 0333.

 

Kasvinsuojelukoulutusta

  • Varmista kasvinsuojeluosaamisesi!
  • Jaa kokemuksiasi muiden ammattilaisten kanssa.
  • Suorita koulutuspäivän päätteeksi Tukesin hyväksymä kasvinsuojelututkinto.

Voimme tarjota räätälöityä koulutusta tarpeen mukaan. Koulutuspäivän aikana perehdytään kyseisen kasviryhmän IPM-asioihin. Myös muut kasvinsuojeluaineita koskevaan tutkintoon liittyvät aiheet käydään läpi. Osallistumalla koulutuspäivään varmistat osaamisesi sekä tutkinnossa, että käytännössä ja olet mukana jakamassa kokemuksiasi muiden viljelijöiden kanssa. Koulutuspäivän päätteeksi on mahdollista suorittaa Tukesin hyväksymä kasvinsuojeluaineiden käyttöä koskeva tutkinto. Tutkinto on pakollinen kaikille kasvinsuojeluaineita ammatissaan käyttäville. Jos organisaatiostasi on useita osallistujia (väh. 10) kannattaa pyytää meiltä tarjous koulutuspäivän järjestämisestä.

Tiedustelut: hanna.skogster@puutarhaliitto.fi, puh. 044 769 0333.

 

Oppaita avomaan kasvinsuojeluun

Luonnonvarakeskus (Luke) on julkaissut uusia oppaita avomaan vihannesten kasvinsuojeluun. Kasvilajikohtaisia oppaita on kahdeksan: perunan, herneen, porkkanan, lantun, mukulasellerin, palsternakan, punajuuren ja purjon kasvinsuojeluun.

Linkki oppaisiin: Kasvinsuojeluoppaat

 

Kasvinsuojeluruiskujen testausasetus

Maa- ja metsätalousministeriön asetus kasvinsuojeluaineiden levitysvälineille asetettavista vaatimuksista, levitysvälineiden testauksesta ja levitysvälineitä koskevasta riskien arvioinnista (MMM as 4/2016) astui voimaan 9.5.2016 asetuksen liitteen muutos (https://www.finlex.fi/fi/viranomaiset/normi/400001/43363).

Kasvinsuojeluruiskut on jaettu asetuksessa kolmeen ryhmään: Testausaikatauluryhmä 1 (testausväli 5 vuotta), testausaikatauluryhmä 2 (testausväli 10 vuotta) ja testauksesta vapautettavat levitysvälineet. Suurin osa avomaan puutarhataloudessa käytettävistä ruiskuista on testattava vuoteen 2020 asti viiden vuoden välein ja sen jälkeen kolmen vuoden välein. Ellei testaus ole voimassa, se on tehtävä viimeistään 26.11.2016 mennessä.

Lisätietoja: http://www.tukes.fi/ruiskuntestaus

Kysy lisää: hanna.skogster@puutarhaliitto.fi tai puh (09) 5841 6513.

 

Tietoa kasvinsuojelusta

Voit ottaa yhteyttä Puutarhaliiton kasvinsuojeluasiantuntijaan, tai liiton muihin asiantuntijoihin, kun tarvitset lisätietoa yhä kehittyvästä integroidusta torjunnasta, kasvinsuojeluaineiden koetoiminnasta, vähäiset käyttötarkoitukset -hyväksynnän saaneista aineista (minor use – ennen off-label) tai kun haluat tilata neuvontakäynnin, koulutuspalveluja tai Laatutarha-auditoinnin.

Kysy lisää: hanna.skogster@puutarhaliitto.fi tai puh (09) 5841 6513.