HEP – Henkilöstöhallinnon Edistäminen Puutarhatiloilla -hanke

Hankeinfoa | Projektinformation

 

HEP eli Henkilöstöhallinnon Edistäminen Puutarhatiloilla -hanke on toteutettu MMM:n erityishankerahoituksella tukemaan erityisesti puutarhatilojen kausityövoiman rekrytointia, hallintaa ja työhön perehtymistä sekä tilojen käytännön järjestelyjen onnistumista.

Tukimateriaalit

Työhaastattelu

 

Työsopimuspohjat

Lisätietoa urakkapalkkauksesta työntekijälle

 

Perehdyttäminen

 

Työntekijän perehdytysopas (sis. marjanpoimintaohjeet)

 

Työntekijälle tietoa Hermes sovelluksesta (Hermes-sovelluksesta löytyvät ajantasaiset tiedot Suomessa työskentelystä ja elämisestä eri kielillä)

 

Ukrainan kriisi – Krisen i Ukraina

 

Varautuminen koronavirukseen

 

Ohjeet hätä- ja onnettomuustilanteessa

 

Muut hyödylliset materiaalit

Oppaat

Turvallisen rekrytoinnin tarkistuslista maatalous- ja puutarha-alan työnantajille 2022

Turvallisen rekrytoinnin tarkistuslista maatalous- ja puutarha-alan työnantajille on julkaistu! Mitä työnantajan tulee muistaa, ulkomaisen työvoiman rekrytoinnissa ja perehdyttämisessä? Mitkä ovat työntekijöiden hyväksikäytön tunnusmerkit ja mitä pitää tehdä, jos ongelmia ilmenee? Näihin kysymyksiin maatalous- ja puutarha-alan työnantajat saavat vastauksia tuoreen tarkistuslistan avulla. Tarkistuslistan toimilla työnantajat voivat ehkäistä työntekijöiden hyväksikäyttöä. Toisaalta lista auttaa työnantajia tunnistamaan mahdolliset varoitusmerkit ja toimimaan niiden perusteella.

 

Maatalouden kausityöntekijän työehdot vuonna 2022 -oppaat

Maatalouden kausityöntekijän työehdot vuonna 2022 löytyy Teollisuusliiton sivuilta.
Maatalouden kausityöntekijöille on valmistunut uudistettu ja tarkennettu Maatalouden kausityöntekijän työehdot 2022 -opas. Ohjeistuksen toivotaan auttavan sekä kausityöntekijöitä että työnantajia alan käytännöissä ja sopimuskiemuroissa.