550 puutarhakohdetta Avoimet Puutarhat -tapahtumassa

 

Lämmin alkukesä on varmistanut sen, että myös pohjoisimman Suomen puutarhat ovat parhaimmillaan sunnuntaina 20. kesäkuuta. Silloin vietetään kymmenennen kerran suosittua, valtakunnallista Avoimet Puutarhat -tapahtumaa. Tapahtumaan on ilmoittautunut 550 puutarhakohdetta siirtolapuutarhoista metsäpuutarhoihin.

Hyväntuulinen tapahtuma kutsuu vieraita julkisiin ja myös yksityisiin puutarhoihin, joihin voi käydä tutustumassa etukäteen www.avoimetpuutarhat.fi -sivuilla. Karttasovelluksen avulla lähiseudulta voi etsiä mielenkiintoisia kohteita. Hyvän reittisuunnitelman avulla päivässä ehtii vierailla useammassakin mielenkiintoisessa kohteessa.

Juhannusta edeltävänä sunnuntaina 20. 6. 2021 puutarhat ovat avoinna klo 12.00 – 17.00. Moniin puutarhakohteisiin pääsee tutustumaan ainoastaan tuona tapahtumapäivänä, jolloin teemana on Opitaan yhdessä puutarhassa, kertoo tapahtumavastaava Timo Taulavuori Puutarhaliitosta. Hän kannustaa kävijöitä aktiivisesti etsimään uusia ideoita ja vinkkejä puutarhakäynnillä.

Pionien loistoa?

Puutarhoissa löytyy innostuneiden puutarhaharrastajien lisäksi tänä vuonna kukkivia ruusuja, monia pensaita ja perennoja. Lämmin alkukesä on vauhdittanut myös puutarhojen kuningattaria, pioneja kukkimaan. Niiden ihmeellisiä värejä ja kukintoja pääsee ihailemaan monissa kohteissa. Hyötykasviharrastajat puolestaan saattavat löytää jo ensimmäiset sadonkorjuuvaiheeseen ehtineet vihannekset niin kasvihuoneista kuin avomaalta. Useissa puutarhoissa kannattaa hetken hengähtää ja nauttia kuppi kahvia ihaillen kotipuutarhureiden töiden tuloksia.

Tapahtuman järjestävät yhdessä Puutarhaliitto ry ja Svenska Trädgårdsförbundet rf. Tapahtuman yhteistyökumppaneina ovat Maiju ja Yrjö Rikalan sekä Ljudmila ja Nikolai Borisoffin puutarhasäätiöt sekä Kotipuutarha-lehti ja Kekkilä. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä eurooppalaisen Rendez vous aux Jardins-verkoston kanssa.

Kuva 1. Puutarhojen portit kutsuvat 20.6. myös yksityisiin salaisiin puutarhoihin. (Kuva Timo Taulavuori)

Lisätietoja:

www.avoimetpuutarhat.fi ja www.oppnatradgardar.fi 

Tapahtumavastaava Timo Taulavuori Puutarhaliitto ry, timo.taulavuori@puutarhaliitto.fi p. 040 745 3005

Tapahtumakoordinaattori Sanne Wikström, Svenska trädgårdsförbundet rf sanne.wikstrom@tradgard.fi p. 045 665 4956